Oi, maamme, Suomi, synnyinmaa: kotimaamatkailun suosion kasvaminen

Syksy on taas täällä ja mikäpä sen ihanampi ja rentouttavampi keino viettää lomaa kuin suunnata Lapin ruskaa ihailemaan. Matkalle voi suunnata niin ystävien tai perheenkin kesken. Punaisena hehkuvat puut, lempeästi kaareutuva autotie, tiellä köpöttelevät porot, avarana avautuvat maisemat houkuttelevat monia lomailijoita ja syyslomista haaveilijoita luokseen, eikä suotta. Ulkomaille matkustaminen lomailumielessä ei ole tällä hetkellä suositeltavaa, mikä tarkoittaa, että suomalaisten lomailoijden on etsittävä uusia, mielenkiintoisia ja inspiroivia matkailukohteita kotimaastaan. Hätä ei ole tämän näköinen, sillä usein ne suurimmat aarteet löytyvätkin ihan läheltä.

Kotimaamatkailun suosio on kasvanut viime kuukausina huomattavasti. Kotimaamatkailun suosio on lähtenyt dramaattiseen nousuun, eikä loppua näy. Vaikka suomalaiset matkailualan yrittäjät ovat olleet viime vuosina varsin riippuvaisia ulkomailta tulevien matkailijoiden ja turistien mukanaan tuomista tuloista, on lisääntynyt suomalaisten kotimaamatkailu avannut uusia mahdollisuuksia yrittäjärintamalle. Tämä avaa myös mielenkiintoisia mahdollisuuksia markkinoinnin saralle. Kuinka mainostaa kohteita ihmisille, jotka jo mahdollisesti tuntevat matkailukohteen kulttuurin, alueet, kielen ja historian?

Suomi on etenkin viime vuosina kasvattanut suosiotaan varteenotettavana pohjoismaisena matkailumaana revontulien, puhtaan luonnon, rauhallisuuden, Lapin, suomalaisen designin ja arkkitehtuurin, musiikin ja jopa ruoan ansiosta. Kukapa ei haluasi vaellella kohti revontulia, nukkua lasi-iglussa, shoppailla suomalaisia vaatteita tai astioita, tai vierailla erilaisissa mielenkiintoisissa museoissa?

Eniten Suomeen on viime vuosina virrannut matkailijoita Venäjältä, Kiinasta ja muista Pohjoismaista. Monet yrittäjät hätääntyivät viime aikojen matkailualaa koskevista dramaattisista muutoksista, mutta talous on pikku hiljaa elpymässä ja muuttumassa paremmaksi, kiitos kasvaneen kotimaamatkailun.

Vaikka Suomen sää ei aina ole se otollisin ja se kuuluisa etelän aurinko toisi mukanaan kelpoannoksen D-vitamiinia, lämpöä ja hyvää mieltä talvea varten, tarjoaa Suomen monipuolinen luonto mahdollisuuksia esimerkiksi vaeltamiseen ja patikointiin, telttailuun, matkailuautoiluun, shoppailuun, ja rentoutumiseen. Kylpylälomat, laskettelureissut ja mökkilomat ovat vain auto- tai junamatkan päässä.

Suomen rajojen sisällä matkailu on tunnetusti varsin hinnakasta. Hyvä keino kerryttää säästöja on sijoittaminen verkossa. Verkkosijoittamisen avulla voit rentoutua kotona samalla, kun rahaa kertyy tilillesi. Voit ostaa itsellesi uuden auton, uuden matkailuauton, uusia vaatteita, vaelluskamppeet, ja vaikkapa uuden teltan. Jos kaipaat apua verkkosijoittamisen kanssa, täältä löydät lisätietoa. Verkkosijoittamisen hienous piilee siinä, että et tarvitse paljoakaan kokemusta siitä aloittaaksesi sen tai tehdäksesi voittoa.

Tarvitset vain ripauksen uteliaisuutta, innostusta, rohkeutta, ja kiinnostusta verkkosiijoittamista kohtaan. Bittirahoihin sijoittaminen on jännittävää, koska niiden kurssi vaihtelee dramaattisestikin lyhyen ajan sisällä. Tämä tarkoittaa, että sinun olisi aktiicvisesti pidettävä silmällä kurssien muuttumista, nousemista ja laskemista. Tämänhetkisen tilanteen takia monet joutuvat työskentelemään etänä kotoa käsin, mikä tarkoittaa, että voit rauhassa töiden jälkeen monitoroida sijoituksiasi, kurssien nousemista ja laskemista, tehdä suuria päätöksiä, ja kerryttää kukkarosi sisältöä. Muistathan, että sinun ei kuitenkaan koskaan tulisi sijoittaa enempää kuin sinulla on varaa hävitä. Sijoittamiseen liittyy aina riski, olipa kyse sitten pienistäkin summista.