Miljonääriksi?

Olen joskus mittinyt sitä, mitä teksisin, jos minusta tulisi miljonääri vaikka erilaisten jackpotien avulla.

Olen ymmärtänyt, että monet miljoonia euroja voittaneet henkilöt eivät välttämättä olekaan saavuttaneet kauan kuviteltua onnellista tilaa. On pikemmin mennyt niin, että rikkaus on tuonut monia ikäviä asioita tullessaan.

On jopa mennyt niin, että henkilöt, joita on luultu ystäviksi ovat pettäneet luottamuksen toisen äkillisesti rikastuttua. Olen toisaalta myös kuullut tarinoita siitä, että kun toinen on voittanut suuren rahasumman, niin hänestä on tullut äärimmäisen suosittu rikkauksiensa johdosta. Vaikka tiedänkin näistä seikoista, on vaikea luopua rikastumisen unelmasta. Kukin meistä haluaa varmaan uskoa parasta, etteivät nämä pahat asiat toteutuisi juuri omalla kohdalla.

Olen omalla kohdallani ajatellut sitä, että jos voittaisin suuren summan rahaa vaikka erilaisten jackpotien avulla, haluaisin lahjoittaa osan hyväntekeväisyyteen. One Coin-valuutta antaa uusia mahdollisuuksia lähettää rahaa maailman ääriin, paikkoihin joissa kännykät  ovat käytössä. Sovelluksen avulla raha saapuu haavoittuvassa asemassa oleville henkilöille avustusjärjestöjen kautta. Näihin joukkoihin kuuluuvat esim. lapset, tytöt ja pojat, joiden vanhemmilla ei ole varaa maksaa koulunkäyntiä. Tähän ryhmään kuuluvat myös lapset, joiden vanhemmat ovat kuolleet AIDSiin, eikä heillä ole paikkaa missä asua tai käydä koulua.

Vaikka voisinkin jäädä eläkkeelle voitettuani miljoonia euroja, minun kannattaisi varmaan sijoittaa varoja ei valuuttoihin, joista kryptovaluutta voisi olla yksi. Sen lisäksi ostaisin varmasti joitakin kiinteistöjä ja sijoittaisin metsään, jotta voisin varmistua siitä, että omaisuuteni arvo säilyisi jossakin muodossa. Samalla humanistina haluaisin antaa aikaa muiden auttamiselle. Tässä yhteydessä voisin harkita kryptovaluutan käyttämistä. Nykyään rahansiirto EU-alueella on helppoa, kun ei tarvitse maksaa ylimääräisiä pankkikuluja ulkomaanmaksusta. Mutta mikäli haluan lähettää rahaa Haitille, Ugandaan tai Syyriaan, asia olisi heti monimutkaisempi. Pitäisi esim. tietää vastaanottajan ja pankin tarkka osoite. Jos pankkisiirron sijaan käyttäisin kryptovaltuuttaa kuten One Coinia, rahat olisivat heti perillä ilman sen suurempaa vaivaa.

Pystyykö ihminen olemaan rehellinen itselleen siitä, miten oikeasti reagoisi, jos voittaisi suuren rahasumman. Uskoisin, että on  mahdotonta ajatella miten elämä muuttuisi, jos rikastuisi hetkessä. Olisi varmaan aikamoinen shokki todeta, ettei enää tarvitse tehdä tavanomaisia asioita, vaan yhtäkkiä olisikin varaa palkata muita hoitamaan omia asioita. Miksi maailma on niin rahan perässä? Miksi emme voi olla tyytyväisiä siihen, mitä meillä jo on? Miksi pitää aina pyrkiä suuruuteen, suureen voittoon, suureen autoon jne.

Pystyykö ihminen auttamaan muita ilman omia rikkauksia? Länsimaissa suurin osa meistä osaa ja pystyy. Suurimmalla osalla on tarpeeksi rahaa, ruokaa, vaatteita ja katto päänsä päällä. Vaikka omasta mielestä eläisikin keskivertoelämää, se tarkoittaa maailmanlaajuisessa mittakaavassa yltäkylläisyyttä.

Jos antaa kuukausittain pienen rahasumman voi vaikuttaa siihen, että lapsi saa käydä koulua. Ugandassa on paljon lapsia, jotka tarvitsisivat kannattajan. Sama tilanne on Haitilla, jossa köyhyys vallitsee ja luonnonkatastrofit ovat vuosien saatossa aiheuttaneet paljon tuhoa. Syyrian jälleenrakentamiselle tullaan tarvitsemaan hurja määrä rahaa. Kuka tahansa pystyy olemaan mukana tekemässä tätä maailmaamme paremmaksi paikaksi asua.

Kryptovaluutta One Coinin avulla kuka tahansa voi lahjoittaa rahaa maailman köyhille, nälkää näkeville ja koulutusta tarvitseville. Kukaan meistä ei voi tehdä kaikkea, mutta lähes kaikki voivat tehdä jotakin. Kun yhdistetään pieniä rahasummia, ne kasvaa ja vaikuttavat muutosta apuatarvitsevien elämässä. Näin voimme pienessäkin asiassa vaikuttaa hyvää toistemme elämässä. Pistäkäämme hyvä kiertämään. Olkaamme tyytyväisiä siihen, mitä meillä jo on, sillä se on useimmiten paljon enemmän kuin mitä monissa maissa voi edes kuvitella mahdolliseksi.