Kryptovaluutta

Kryptovaluutta on yleensä internetissä toimiva, kryptografiaan perustuva valuutta. Yksi ensimmäisistä ja tunnetuin kryptovaluutta on vuonna 2009 luotu bitcoin.Tällä hetkellä erilaisia kryptovaluuttoja on useita satoja, mutta useimpien käyttö on hyvin marginaalista.

Kryptovaluuttoja voidaan yleensä hankkia ns. louhinnalla, jolloin tietokoneen laskentatehoa käytetään valuuttasiirtojen käsittelyyn ja verkon toiminnan turvaamiseen. Louhiminen synnyttää tietyllä ennalta määritetyllä tahdilla uutta valuuttaa, joka annetaan louhijoille “palkkioksi”.

Kryptovaluuttoja on myös mahdollista hankkia esimerkiksi myymällä tuotteita tai palveluita kryptovaluuttaa vastaan, tai ostamalla niitä suoraan myyjiltä tai kryptovaluuttapörsseistä.

Ensimmäinen kryptovaluutta oli Bitcoin www.youtube.com/watch?v=88NV75YRAnc, joka luotiin 2009. Luotaessa Bitcoin, sen arvo oli USD 0.10 ja v. 2014 yhden Bitcoinin arvo oli USD 1100.  Bitcoin kasvatti arvoaan 75-kertaisesti vuonna 2013. Bitcoin raivasi tien uusille valuutoille.

Rekisteröidy tämän linkin kautta:

(Rookie rekisteröinti maksutta)

Liity nyt!

Kryptovaluutat toimivat hajautetusti, eikä niitä hallitse pankki tai muukaan yksittäinen taho. Useimpien kryptovaluuttojen arvoa ei takaa mikään taho, vaan niiden arvo määräytyy täysin kysynnän ja tarjonnan mukaan.

Esimerkkejä Bitcoinin arvonnoususta:
1) The Guardian kirjoitti v. 2013:”Mies osti $27 arvosta bitcoineja, unohti ostoksensa ja huomasi arvon olevan nyt $886.000″.
2) v. 2010 mies osti pitsan kymmenellä tuhannella bitcoinilla. Tänään pitsan arvo on yli 7 miljoonaa USD. Tämä on ollut maailman kallein pitsa!
Kryptovaluutan arvo ei ole sidoksissa mihinkään valtioon tai keskuspankkiin. Arvo määräytyy kysynnän ja tarjonnan mukaan ja se käyttäytyy kuten kulta ja hopea.
Onecoin on ylivoimainen kilpailijoille teknologisen konseptinsa ja markkinointistrategiansa (verkostosuoramyyntikanavan) ansiosta.
OneCoinia tullaan louhimaan 2.1 miljardia kappaletta – ei yhtään enempää ja tulee menemään vuosia ennen kuin kaikki on louhittu.